torsdag 3 juni 2010

Välkommen på provsmakning!



Imorgon, fredag den 4 juni, bjuder eleverna i åk 5-6 tillsammans med Göstas Fisk och Skaldjur på provsmakning i butiken på kajen mellan klockan 11-12.40.

Eva Abrahamsson, förälder och en i gänget på Göstas har gjort gästspel i hemkunskapen på skolan för eleverna i åk 5-6. Eva "pratade mat" med eleverna och då fick de bl.a fick lära sig att göra en fisk benfri."Jag ville förmedla att det inte behöver vara krångligt att tillaga fisk", säger Eva.

Med sig till skolan hade hon också lite olika ingredienser i form av kryddor och annat. Eleverna fick blanda ihop sina egna smaker och på så sätt pröva fram något nytt och gott! Utifrån elevernas ideér satte Eva ihop ett antal recept på fiskrätter som sedan har lagats på hemkunskapen.

Imorgon bjuder alltså eleverna på Provsmakning av dessa rätter på Göstas (fast denna gång tillagade av Eva men efter barnens ideér och recept). Välkommen ner till kajen mellan 11-12.40!

Detta är ett gott exempel på hur man kan plocka in föräldrars kompetenser och specialintressen i skolan. Har du också något att bidra med? Tveka inte på att kontakta personalen på skolan, de välkomnar oss föräldrar!

1 kommentar:

farfar sa...

Fantastiskt trevligt!!!!!!!!!!!