fredag 4 juni 2010

Hemkunskap på kajen











Detta var några bilder från Provsmakningen i Göstas fiskbutik tidigare idag.Klass 5 och 6 på Smögens skola stod för uppläggning och servering. Evenemanget är resultatet av ett samarbete mellan fiskaffären och Smögens skola. Syftet har varit att hitta nya sätt att servera fisk.

Eva Abrahamsson från Göstas fisk har under våren varit inbjuden till hemkunskapen och låtit eleverna bland annat få smaka fisk med olika paneringar, och hur man kan kombinera dessa med tillbehör och servera i tortillabröd som wraps. Detta mynnade ut i två rätter som allmänheten kunde ta del av på Göstas fisk under fredagen. I den ena ingick bland annat polentapanerad vitfisk och potatismos med gröna ärtor i. Den andra innehöll bland annat vitfisk panerad med pumpa-, solros- och sesamfrö samt friterade rotsaksstavar. Lärarna som initierat projektet är Inger Olsmyr-Persson och Ann Fagerström.

1 kommentar:

kit@kat sa...

Så gott det låter! Har länge funderat på att göra fisktacos. Det är ju jättestort utomlands, men här hemma vet jag ingen som gör det! Nu blir det till att håva in lite makrillar som slängs på grillen och sen in i tortillabröd med gott sällskap.