måndag 5 april 2010

Vad tycker Du är viktigt?

Vi som sitter i styrgruppen representerar alla föräldrar. Det är därför viktigt att ni talar om vad ni tycker och vilka frågor ni tycker att det är viktigt att vi tillsammans arbetar med. Kommentera här i bloggen och gör din röst hörd! Vill du vara lite mer anonym så kan du istället skicka ett mail till smogenvajern@gmail.com

5 kommentarer:

Unknown sa...

Kom till skolavslutningen i kyrkan i morse med mina pojkar. Vet att jag är känslosam, men jösses vad underbart fint det är; att vara i kyrkan! Och jag som inte ens är någon "kyrkmänniska" men gillar den traditionen...Gissa om jag blev ledsen när rektorn meddelar att beslut (?) är taget från hennes (rektorernas) sida att splittra kyrkan och skolan. Okej hur blev det så här? Är ett beslut "taget i utbildningsnämnden att skolavslutningarna ska vara i kyrkan" för att citera Jeannette Loy i Bohusläningen 101222; så är det väl så?! Vet inte vad jag ska säga, men tror att detta löser sig med kyrkan och skolan fast det oroar mig lite, vem får sista ordet? Det verkar vara viktigt...

I dagens Bohusläning var det två stycken bra insändare som gjorde att det gavs lite ljus i mörkret angående detta så läs det och ha en God Jul.
p.s vi ses på avslutningen i kyrkan till sommaren bland björk & syréner när barnen sjunger "Den Blomstertid Nu Kommer" å jag grinar å Mikael Landgren vaggar i otakt d.s
Hanna

Anonym sa...

Håller fullkomligt med dig Hanna. Till sommaren ses vi i Smögens kyrka med skönsång tillsammans med våra barn och Landgren igen. Detta är något att ta tag i för föräldragruppen, eller hur?!

Cecilia sa...

Det var första gången det blev en spontandiskussion här på bloggen. Kul att den kan fungera som det är tänkt. Hoppas att ni ser att jag gjort ett litet inlägg om detta med skolavslutningen. Vi tar med oss frågan men fortsätt gärna att höra av er med vad ni tycker om både detta och annat!

Anonym sa...

Nu till något annat: Är det någon mer än jag som har reagerat på våra barns ovårdade språk när det gäller sms och msn? Jag tänker nu inte mest på det grammatiska utan mer på hur de uppför sig mot varandra! Många sms "tar styggt" på självförtroende och liknande känslor.

Föräldragruppen Smögen-Väjern sa...

Du tar upp ett aktuellt och angeläget ämne. I höstas var vi fritidsföräldrar på ett föräldramöte där vi bl.a talade om att det var mycket "fult prat med fula ord". Vi enades på det mötet om några saker som jag också tycker kan gälla språkbruket i den digitala världen:
* Prata med ditt barn om det när ni ser tokigheter.
* Prata med andra föräldrar om det. Det figurerar överallt och ingen tycker att det är bra. Ju mer vi pratar med varandra desto lättare blir det att ha en enad front mot det.Det är viktigt att barnen vet att vi pratar med varandra. Våga ring!
* Allas barn, allas ansvar - är ett motto på skolan. Det får vi föräldrar också försöka leva efter så gott vi kan.

Jag vet inte vad andra säger, men det var i dessa banor vi diskuterade när vi tog upp ditt inlägg på vårt möte senast.

/Cecilia för Styrgruppen