måndag 5 april 2010

Ett rasande tempo

I januari bjöd vi in alla föräldrar som har barn på Väjern och Smögens förskolor samt Smögens skola till ett stormöte för att se om det fanns intresse av att starta en föräldragrupp. Responsen var fantastisk och det bildades en Styrgrupp som ses ungefär var fjärde vecka för att initiera och leda arbetet i Föräldragruppen. I denna styrgrupp finns det föräldrar till barn i såväl förskole- som skolåldern. Är det någon mer som är sugen på att vara med där så är det bara att höra av sig.

På stormötet i januari formulerade vi tillsammans ett syfte och det lyftes fram ett antal frågor som man tyckte att Föräldragruppen skulle arbeta med. Sedan dess har allt gått i ett rasande tempo och vi har på kort tid varit inblandade i en hel del.
Det är ett tecken på att vi fyller en funktion och att vi föräldrar utgör en resurs som kan bidra positivt till våra barns vardag på i förskolorna och på skolan.

Föräldragruppens syfte:
Föräldragruppen för Väjerns och Smögens förskola och skola vill samverka med elever, personal och skolledning för allas våra barns bästa. Vi vill bevaka barnens intressen och behov, befrämja lärande och trivsel genom att jobba för en såväl god fysisk som psykisk miljö i och kring förskolorna/skolan. Vi vill vara med och jobba för att få behålla och utveckla såväl våra förskolor som vår skola. Föräldragruppen vill också vara en rådgivande instans för Utbildningsnämnden i aktuella frågor.

Som sagt, det har gått i ett rasande tempo så inläggen här på bloggen släpar lite efter till att börja med, men vi hoppas på att snart vara ikapp!

Inga kommentarer: