måndag 29 december 2014

Familjefyrverkeri!



På nyårsafton kl 16-17 är det nyårsfirande på Ångbåtsbryggan i Kungshamn. Det utlovas Champis och godis! Ett nyårstal hålls av kommunalråd Mats Abrahamsson och vinnaren av Sotenäs Turistpris koras.


lördag 20 december 2014

Handla för andra


Vi vill uppmärksamma att ICA Ankaret på Smögen ingår i ett projekt tillsammans med Pay it forward, Svenska kyrkan och Smögens missionskyrka. Detta projektet heter Handla för andra. Genom att handla och skänka något från en inköpslista som hänger i butiken medverkar du till att göra skillnad för någon annan. Det du handlar och skänker förmedlas till organisationer här i vårt närområde som hjälper människor som på olika sätt lever i utsatthet. 

Tack till alla eldsjälar som ser till att projekt som detta blir verklighet och tack till alla medmänniskor som är med och gör skillnad!


fredag 19 december 2014

torsdag 18 december 2014

Terminsavslutning


Vi föräldrar vill tacka all personal på förskolorna och skolan för terminen som gått och passa på att önska er alla en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!! Vi ses igen 2015!

tisdag 16 december 2014

Julfest på Väjern


Idag är det bara en vecka kvar till julafton! På Väjerns förskola firar man detta med en julfest för barnen! Ryktet har nått oss att Tomten kommer på besök...

söndag 14 december 2014

Skateparken är på G



Sedan länge har det talats om en skatepark vid Sotenäs idrottshall. Nu är den på gång! På kommunens hemsida kan vi läsa att den planeras vara klar innan sommaren. Mer info kan du läsa på sotenas.se. Är det så att du blir lite sugen men aldrig har provat? Det är tydligen aldrig försent att lära sig... Läs mer om detta på här!.

torsdag 11 december 2014

Luciatåg förgyller fredagen


Idag är det luciafirande på Väjern och Smögen. Förskolebarnen på Väjern kommer efter sitt firande tassa ner till Tumlaren och sprida lite ljus och värme. På Smögens skola kommer klass 5 och 6 att bjuda elever och personal på luciatåg. 5-6:an har även varit runt och lussat på Leröy, Domstein, Abba och Smögens församlingshem.

Önskar luciatågens deltagare lycka till och att åskådarna får en mysig och stämningsfull stund!

onsdag 10 december 2014

Luciafirande x 2

På torsdag morgon redan kl 07 kommer barn, fröknar och föräldrar samlas för att fira Lucia på Smögens Förskola avdelning Gullvivan. Det brukar bjudas på fin sång, versläsning av femåringarna samt hembakta lussebullar och pepparkakor. Det finns väl inget finare än denna högtid. Föräldrar och syskon är välkomna att delta som publik. Förra året sjöng lucior, tärnor, tomtar, pepparkaksgubbar och gummor, och en gran. Vi får se vad som kommer i år.

Kl 16 samma dag den 11 December stämmer avdelning Strandpilten upp till luciasång. Dubbelt firande och dubbelt så mysigt!

Glad Lucia till er alla!

måndag 8 december 2014

Favorit i repris - Julmusikal!



Då ska vi återigen få den äran att njuta av årets julmusikal! Musikalgänget och rockbandet Piscatorius har övat i många veckor under ledning av Cecilia och Shiela.

Var? Smögens Missionskyrka
När? Fredag 12 december kl 18 och  lördag 13 december kl 17 (obs olika tider!)

Vi hoppas att musikalen blir välbesökt i år igen och önskar lycka till med föreställningarna!

lördag 6 december 2014

Efterlysning


Vi förmedlar mer än gärna denna efterlysning som vi fått via Cecilia och Pay It Forward.

" Vi efterlyser nu, med ljus och lykta, träningskläder och träningsskor till herrar. Har du något till övers som du vill skicka vidare?

Träningskläderna och skorna är nyckeln till en aktiv fritid och ett hälsosamt liv för mottagarna. Behovet av detta är stort och vi vet att det vi får in kommer att tas emot med stor tacksamhet."

Har du något du vill skänka? 
Kontakta Cecilia Larsson & Helen Stensson via smogen@payit4ward.se

Nyfiken på att veta mer om Pay It Forward klicka här!

onsdag 3 december 2014

Behövs lite inspiration?




Biblioteket i Kungshamn har plockat fram alla julböcker! Sugen på att bläddra fram ett bra recept på knäck?  Vill du läsa en mysig julsaga för barnen? Letar du efter några trevliga julpyssel? Kika in på bibliotekets hemsida för mer info samt öppettider.

tisdag 2 december 2014



Idag besöker OECD:s skolenhet Stockholm och presenterar preliminära resultat och rekommendationer från granskningen av det svenska skolsystemet. Utbildningsminister Gustav Fridolin och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic kommenterar resultaten och presenterar regeringens svar på granskningen vid en webbutsänd pressträff kl. 09.30.

Se direktsändningen här!

söndag 30 november 2014

#allabarnenpysslar


                                                

Fota gärna ditt julpyssel och lägg på Instagram! Då kan vi inspireras och ta del av all kreativitet och julstämning som råder! Glöm inte att lägga till #allabarnenpysslar
 

lördag 29 november 2014

Reflex räddar liv!




40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Genom att bära reflexer syns du bättre och minskar risken för att råka ut för en olycka betydligt.  Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. I stadstrafik är det ännu viktigare att bära reflex, trots neonskyltar och gatlyktor. De flesta olyckor med gående sker i tättbebyggda områden med gatubelysning. På de här sidorna får du som är gående tips och råd om reflexer.

Sotenäs Kommun arbetar mycket för att kommunen skall vara trygg och säker. Som ett led i detta arbete kommer alla elever som åker skolskjuts att få en reflexväst från Hälsorådet! Läs mer på kommunens hemsida.


Pysseldag 1:a december


Måndagen den 1/12 är det den årliga pysseldagen på skolan kl 8.00-11.20. Det brukar vara en fantastiskt mysig dag där barnen i blandade åldrar får gå runt på olika "pysselstationer" och skapa. Härligt att se när kreativiteten och tålamodet är på topp hos både stora och små ; )


Vi föräldrar är välkomna att vara med och hjälpa till!

fredag 28 november 2014

En femsiffrig överraskning från Örådet!


Nu har vi fått julstämning! Rektor Michael Rung inledde adventsfirandet med några fina ord och tankar. Därefter bjöd barn och personal på vackra adventssånger och Lars Salsborn på stämningsfull musik därtill. När sista sången avslutats fick Leif Johansson från Smögens Öråd ordet. Leif tackade för sång och musik men framför allt för att Örådet i somras fick låna skolgården för att ha parkering. Som tack för detta överlämnades en stor check på 10 000:-! Vilken härlig julklapp till Smögens skola! Barnen konstaterade snabbt att det var mycket pengar!! Vad skolan väljer att använda pengarna till återkommer vi med men en sak är säker och det är att det blir till gagn för barnen : )


torsdag 27 november 2014

Nu är det (snart) första advent...


I morgon fredag 28:e kl 8.00 är det adventssamling i stora hallen på Smögens skola. Sång utlovas och vi föräldrar är välkomna att komma och sjunga med! Det är nog helt ok att komma och mima också ; )


tisdag 25 november 2014

Tillskott i boden...


Beata och hennes morfar Ronny har tillverkat en liten present till skolan - två par styltor! De levererades i eftermiddag och har redan varit ute och gått : )

Öppet hus!

Nu finns möjlighet att "hälsa på" skolan som era barn skall gå i. Smögenskolan bjuder in till Öppet Hus torsdagen den 27/11 kl 18.00.

Valblanketter till skolan skickas ut under december månad och då är det väl ett bra tillfälle att kika på de skolor som finns i vår kommun

Så föräldrar missa inte denna chans att se på skolan och träffa rektorn.


måndag 24 november 2014

Loppis för barn och vuxen

Två föräldrar Jennie Aio och Eva Kollin arrangerar loppis i Folkets Hus i Kungshamn. Nedan följer ett klipp ur deras evenemangsinbjudan på Facebook.

"Vi är flera som känner att garderoberna är för fyllda av saker vi inte använder eller kläder som vuxits ut. Nu anordnar vi en dag på Folkets Hus där vi kan köpa billigt av varandra eller bara sälja det vi inte längre vill ha. Börja rensa och sortera. Förutom kläder kommer du också att kunna sälja dina böcker, serietidningar som du har över. Barnen kommer även att ha egna bord tillsammans där de kan sälja leksaker de inte längre använder.
Tid 10-15.00. 
Klass 6 på Smögenskolan kommer att sälja nybakat fika med kaffe och saft för de sugna. Det kommer även att finnas lotteri med fina priser (ta med 5 kronror) och roliga aktiviteter för barnen.

Hyra av bord 100 kr. Anmäl er till jennieajo@hotmail.com."


torsdag 20 november 2014

Sammandrag från stormötet 12/11



Nu har en dryg vecka gått sedan vårt möte på 3:ans Bar och Bistro. Upprinnelsen till mötet var att det i våras önskades ett uppföljningsmöte på hösten så att vi höll i och uppdaterades på vad som sades under vårmötet.

Sagt och gjort! Vi mailade, Facebookade och bjöd muntligen in till en träff under lättsammare former med möjlighet tíll en bit mat och något att dricka.
Vi gjorde en "stora-bords" diskussion med några frågor som vi på förhand hade skrivit ned.

Det var härliga och kreativa diskussioner!

Hoppas du blir nyfiken och vill veta mer om vad som diskuterades! Läs minnesanteckningarna här!

Har du bekymmer med att se länken - hojta så mailar vi sammanfattningen!

Tack för ett kreativt och trevligt möte!

/ Styrgruppen
  smogenvajern@gmail.com


onsdag 19 november 2014

Världstoalettdagen 19 nov



7000 ton skräp spolas ner i toaletten varje år!

I dag är det Världstoalettdagen. Hur skulle ditt liv påverkas om du inte hade tillgång till en toalett? För 2,5 miljarder människor är det verklighet. I Sverige har alla hushåll tillgång till både toaletter och rent vatten, men vi tar inte hand om vårt vatten. I Sotenäs spolar vi ner 30 ton skräp varje år! Gå gärna in på kommunens hemsida läs mer.


tisdag 18 november 2014

Föräldramöte på Strandpilten!


Ikväll tisdagen den 18 November är det föräldramöte på Smögens Förskola avdelning Strandpilten. Det börjar kl 18 och beräknas vara klart kl 19.30. 

Utöver fröknar och förskolechef/rektor Lena Hallgren utlovas besök från bibliotekarien Helena Blomqvist. 


Glöm inte meddela om ni kommer !
Vi ses väl där!

måndag 17 november 2014

Barnkonventionen 25 år


Den 20:e november är det 25 år sedan FN:s generalförsamling antog konventionen om barns rättigheter.

Vad är egentligen barnkonventionen? 

FN:s konvention om barns rättigheter (barnkonventionen) antogs av FN:s generalförsamling 1989. Sverige ratificerade barnkonventionen 1990. Det innebär att Sverige har förbundit sig att följa barnkonventionen. Den gäller i hela landet och på alla nivåer, Kommuner, landsting, regioner och statliga myndigheter har som offentliga verksamheter skyldighet att efterleva barnkonventionen.

Läs om barns rättigheter här (lättläst version)

Det finns appar till det mesta och så även detta. Appen heter Alla Barns Rätt som bygger på Pernilla Stalfelts bilderbok och innehåller bilder, animationer och ljud som på ett enkelt sätt förklarar artiklarna i barnkonventionen. I förordet skriver hon: "Jag har tolkat Barnkonventionen så det blir lite tydligare för barn vad deras rättigheter kan vara. Det är såklart min personliga tolkning, men jag tror att många barn och vuxna kan ha glädje och nytta av den. ... Om fler följer efter kan fler barn i världen få leva ett tryggt och bra liv och fler barn kan få känna sig lyckliga lite oftare. Det vore en fin present till hela världen." Ladda ner appen här

fredag 14 november 2014

...och dans för mellanstadiet!

Klass 6 I Kungshamnsskolan anordnar ikväll Disco I Gympasalen på Kungshamnskolan.

Det är för elever I klass 3-6

Det börjar kl 18 och är slut kl 21.

Inträde kostar 30:-

TEMA Halloween. Kom utklädda om ni vill!

Det kommer också bli spökvandring!

 

Folket Hus i Kungshamn kl 19 idag...


Inga planer för i afton? Bege er då till Folkets Hus i Kungshamn och njut av Musikens Dag! Nyfiken på vilka som uppträder? KLICKA HÄR!



torsdag 13 november 2014

Guldtjejen!

Heja Thea!

I onsdags åkte Thea till Uddevalla för att kämpa mot sju andra tjejer i Skol DM i badminton. Som hon kämpade och VANN!!

I sin fina Smögentröja representerade hon sjätteklassarna på Smögens skola! Storebror Tintin var inte sämre då han fixade bronset till Sotenässkolan.

Massa grattis önskar vi i Styrgruppen och passar på att låna en bild på Thea av mamma Eva Kollin!


fredag 7 november 2014

Stormöte onsdag 12/11








Nu var det återigen dags för oss föräldrar att samlas och bolla tankar och idéer som rör våra barn. Vi ses den 12/11 på 3:ans Bar och Bistro kl 18.30 (på Fiskhamnsgatan 3, Smögen). 

Alla som har barn på Väjern och Smögens förskola samt Smögens skola är välkomna!

Under kvällen finns det möjlighet att köpa mat inkl dryck för en 100-lapp! Det vore därför toppen om du/ni meddelar om ni kommer. 

Maila oss på smogenvajern@gmail.com, lägg en kommentar på bloggen eller via FB-gruppen.

Målet med kvällen är att vi sitter och äter, småpratar och har en trevlig stund tillsammans. Det är viktigt att vi föräldrar möts och lyfter frågor som är viktiga för våra barn. 

Efter mötet sammanställer vi i styrgruppen vad som framkommit och framför det till rektor Michael Rung och förskolechef Lena Hallgren.

Vi hoppas på stor uppslutning och en mysig kväll!

Har du redan nu tips på ämnen/frågor att lyfta på mötet? Maila gärna! 
smogenvajern@gmail.com

Vi ses på 3:ans den 12 november!

tisdag 4 november 2014

4:an fick finbesök!



Fotograf: fröken Anki

För ett par veckor sedan författade klass 4 på Smögens skola ett brev till kommunalrådet Mats Abrahamsson. I brevet beskrev de sin skolgård och uttryckte sin önskan om att få hjälp med att göra den skojigare. När alla namn var på plats lades brevet i ett stort kuvert och rektor Michael ombesörjde att brevet kom till Mats Abrahamsson. Skulle han svara? Vad skulle han då skriva? Barnen var nyfikna på detta och en eftermiddag får fröken Anki ett telefonsamtal från kommunalrådet! Han ville komma och prata med barnen och höra lite mer om deras tankar och svara på eventuella frågor. Idag var det just den dagen vilket gjorde barnen mycket förväntansfulla. 12.30 skulle han dyka upp vilket han också gjorde. 

Mats presenterade sig och berättade vad han arbetar med i kommunen. Han kunde hålla med eleverna om att skolgården såg lite tråkig ut. Han förklarade för barnen att det finns mycket i en kommun som skall göras och att det kostar mycket pengar. Han uppmanade barnen att skriva en konkret önskelista och skicka till honom så vidarebefodrar han den till Utbildningsnämnden.

Barnen håller nu  tummarna för att skolgården kan få sig en "uppdatering"...men oavsett hur detta slutar så känns det fantastiskt att barnens åsikter blir bemötta på ett bra sätt. 

Ett stort tack till Anki, Michael och Mats för att ni ingjuter en känsla hos våra barn, av att saker och ting går att förändra med hjälp av engagemang! 




måndag 3 november 2014

FolkhälsoNytt

Hej!

Här kan ni läsa vad det arbetas med i Kommunen gällande folkhälsa!



FOLKHÄLSONYTT

Lev väl!
Styrgruppen

fredag 31 oktober 2014

Vi möts igen...

Under månaden som gått har vi fått äran att besöka föräldramöten på Väjerns Förskola samt avdelning Gullvivan på Smögens Förskola. Det är väldigt spännande att höra vad som händer när ens barn är på förskolan.




Man blir ju väldigt imponerad av att det ändå är så mycket pedagogiska inslag i barnens dag på förskolan som det är. Så spännande att de har teknikfokus där de undersöker vardagliga ting. Hur funkar det helt enkelt. Exempel vi fick höra var hur de resonerar kring varför ett ljus släcks om man ställer ett tätt glas över ljuset...och varför slocknar inte ljuset i en ljuslykta?? Det har varit väldigt mycket frågor om hur vattnet kommer till vårt hus hemma hos oss och vart kommer varmvattnet ifrån. Fortsättning följer....

På Väjerns förskola frågade vi inför mötet om de saknade något särskilt till avdelningen. Vi fick en önskelista från fröknarna och vi samlade ihop och köpte de leksaker samt annan utrusning som de ville att barnen skulle få leka med.

På måndag den 3 November har vi styrgruppsmöte på 3:ans Bar & Bistro igen. Välkomna att delta eller bara komma och lyssna.

Har ni funderingar kring era barns skol- och förskolegång så hör av er till oss.

smogenvajern@gmail.com

Ha det gott i det något blöta vädret.

Styrgruppen!

onsdag 29 oktober 2014

Träff för förälder till barn med ADHD

Familjecentralen i Hunnebostrand bjuder in till träff för föräldrar till barn med ADHD vid två tillfällen 10/11 och 1/12 .

Klicka på länken nedan för att läsa mera

FAMILJECENTRALEN BJUDER IN

Att vara flera och dela erfarenhet är en fin möjlighet.


tisdag 28 oktober 2014

Readers from other countries?


Are you reading our blog? Probably you are if you reading this : ) Our statistics tells us that we have readers from countries all over the world. We are interested to find out whether you read it by purpose or just ended up here by mistake. Please send an e-mail and tell: smogenvajern@gmail.com


torsdag 23 oktober 2014

Protokoll från utbildningsnämndens arbetstutskott





Möte har ägt rum i arbetsutskottet. Kika in och se vad de arbetar med just nu. Intressant läsning vad gäller förskolorna utlovas på sista sidan i protokollet.

Nämnden träffas igen idag 8.30. Är du nyfiken på vad som kommer upp på dagordningen kan du läsa kallelsen här.

Oktobermässa



På lördag är det dags för Oktobermässan 2014 i Sotenäs Idrottshall. Detta är en fantastisk tillställning där det tydligt framkommer vilken unik kommun vi bor i! Samverkan när den är som bäst! Klicka här för mer information.

Vi ses den 25:e!


måndag 20 oktober 2014

Barnteater i Folkets Hus

På söndag 26 oktober får Kungshamn finbesök av Ivar, Knutte och Katten. En teater om två gubbar som båda älskar musik och som tillsammans skall bli moderna och klimatsmarta. Föreställningen börjar kl 14 och förköp finns på Kungshamns Bibliotek 0523-66 46 54 eller Kungshamns Folkets Hus 070-691 3621. Entrén är 80:- Se ett smakprov ur showen i klippet nedan. Musik är kul, kul, kul!




söndag 19 oktober 2014




Är man vänsterhänt kan det vara svårt att öppna en konservburk, klippa med sax etc. Det finns ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla produkter för att underlätta för vänsterhänta. Klicka dig in på www.alltforvansterhanta.se och se hur många produkter det finns! Kanske kan det bli en kul julklapp?


fredag 17 oktober 2014

Save the date!





Snart dags för stormöte!

I våras hade vi ett stormöte där alla föräldrar med barn på på Väjern och Smögens förskola samt Smögens skola var inbjudna. Det var väldigt god uppslutning och vi hade en gedigen agenda att gå igenom. Vi satt och surrade ; ) i bikupor där vi hade skrivit upp ämnen att reflektera och diskutera kring. Ur en av punkterna fick vi fram att det var önskvärt med ett stormöte i halvåret. Tiden går fort och nu har vi kommit fram till årets andra stormöte. För att få ett annorlunda upplägg tänkte vi ha ett möte under lite mer avslappnade former där vi kanske kan komma fram till mer spontana idéer.

Notera att du är upptagen den 12 November kl 18.30 : ) Platsen är 3:ans Bar och Bistro och det kommer att finnas möjlighet att köpa mat och dryck till en billig peng.

Hoppas vi ses den 12:e!

onsdag 15 oktober 2014

Familjecentralen Fyren fyller 5 år!




Torsdagen den 16 oktober kl 13-16  är det 5-års jubileum på kommunens familjecentral! För er som inte besökt Familjecentralen finns det möjlighet att kika in och få veta mer. Alla är hjärtligt välkomna och från säker källa har vi hört att det utlovas både tårta och clown...



tisdag 14 oktober 2014

Föräldramöte på Gullvivan 14/10

Ikväll är det föräldramöte på Smögens Förskola avdelning Gullvivan! Det börjar kl 18.30 och beräknas vara slut kl 20.00.

Det blir besök av Helena Blomqvist från Kungshamns Bibliotek samt från från vår förskolechef Lena Hallgren.

Missa inte detta!

måndag 13 oktober 2014

Föräldramöte på Väjerns Förskola

Ikväll är det föräldramöte på Väjerns Förskola kl 18.30-20.00. Hoppas på stor uppslutning och ett härligt möte! Representanter från styrgruppen kommer ges möjlighet att kort presentera Föräldragruppen för nya föräldrar. Inför förra styrgruppsmötet lämnade personalen in en önskelista och utan av avslöja för mycket kan en överraskning utlovas ikväll...



fredag 10 oktober 2014

Pay it forward

I dagens Bohusläning kan vi läsa att det kommit människor till vår kommun som är på flykt från krigsdrabbade områden. För att kunna få en dräglig tillvaro, söka sig nya livsvillkor, lära sig svenska och överleva dagen, måste man få de grundläggande behoven tillgodosedda först. 

Den fantastiska ideella organisationen Pay it Forward flaggar nu för att det finns möjlighet för oss alla att bidra till en bra start i Sotenäs kommun. Det finns ett stort behov av kläder och skor till män (de har redan mycket kläder till kvinnor). Vinterjackor och kraftigare skor är extra välkommet, men kläder generellt också.

Vi är alla välkomna att lämna på Sotenässkolan torsdagen den 16 oktober mellan 18-21 strax innan för huvudentrén. Välkommet är även om man har möjlighet att stanna kvar och hjälpa till att sortera och packa. 

Sprid gärna!



onsdag 8 oktober 2014

Anteckningar från styrgruppsmötet 1/10



I onsdags träffades styrgruppen för andra gången denna termin. Till vår glädje hade skolutvecklare Eva-Lott Grafman och rektor Michael Rung möjlighet att vara med första timman.


  • Önskvärt med öppet hus för 5-åringarna före blanketten om skolval kommer i lådan
  • Mail från förälder angående skolgårdens utformning: Rektorn informerar om att rutschkanan är lagad och även gungorna är fixade och åter i bruk. Minan som är sönderrostad skall tas bort. Stolparna som står kvar efter klätterställningen skall också tas bort. Rektorn nämnde återigen att det finns 100.000:- för en ny lekutrustning men att det inte blir aktuellt i höst/vinter då det kräver en hel del markarbete...och ev en slant till. Vidare berättade han att Örådet överlämnat 10.000:- till leksaker mm. Dessa pengar är från parkeringen på skolgården i somras. Till allas förtjusning berättade han även att skolans fasad skall målas om i vår! 
  • Mail från förälder ang lekidé: En fin idé om att göra en spilta/ett stall med trähästar där barnen kan rykta, rida och sköta om hästarna. Rektorn tog till sig idén och skulle be skolans vaktmästare David att snickra ihop en pålle på prov ; ) Detta finns på Bovallstrands skola och fungerar fint! Vill ni veta mer finns det en FB grupp som heter Rastaktivisterna. 
  • Vi passade på att fråga hur det funkar med rensning av rabatterna på skolan. Detta är beställt men kan dröja så vi erbjöd oss att rensa rabatten vid spiraltrappan (mot Skolgatan). Detta gjordes i söndags.
  • Ulla Rungs föreläsning "Ramar och Kramar" var mycket uppskattad vilket framfördes.
  • Eva-Lott Grafman: Hon presenterade sig och det visade sig att hon har en gedigen erfarenhet från olika platser i landet och har en bakgrund som lärare. Har även stor erfarenhet av skolor med elever från många olika kulturer. Arbetar nu som chef för elevhälsan 25%, rektor för grundsärskolan 25% och skolutvecklare 50%. Hon berättade bland annat att skolinspektionen inte hade en enda anmärkning på Smögens skola viket känns fantastiskt! De granskade bl.a. att skolan arbetar rättssäkert och följer skollagen. Eva-Lott arbetar inom utbildningsförvaltningen och har därmed ett nära samarbete med förvaltningschefen. Hon berättade vidare om att kommunen eventuellt skall införa någon variant på det som förr hette Smartcard för att förebygga att barn/ungdomar börjar med tobak. Hon återkommer om detta. Hon berättade även att det planeras ett par föreläsningar för föräldrar för att testa formen och se hur intresset ser ut.
  • Välkommen till styrgruppens nya medlem Sara Wejerborn!!!
  • Önskelista från personalen på Väjerns Förskola: Styrgruppen ser hur vi på bästa sätt kan hjälpa till! Kanske går en efterlysning ut på bloggen så håll koll!
  • Två eller tre representanter från styrgruppen deltar på föräldramötet på Väjerns Förskola för att presentera FG för nytillkomna föräldrar.
  • Emma & Åsa håller liv i bloggen tack vare inspel från många föräldrar. Lite statistik presenteras. Det finns en del från andra länder såsom USA, Frankrike och Polen som kikar in ibland. Med mening eller är det slumpen? Det kommer ett inlägg om detta.
  • Örådet har ständigt uppe inflyttning till ön och så även vi då det är en springande punkt för öns och skolans överlevnad. Annica och Åsa har "rest runt" på ön och fotat lite tänkbara platser för förtätning... Kanske kan konceptet BoKlok (IKEA och Skanska) vara något? Detta tas vidare till nästa örådsmöte som är den 27/10.
  • Föreläsning med Ulla Rung? För några år sedan bjöd vi in Alf B Svensson för att prata om "Att våga vara förälder" i samverkan med Missionskyrkan och Lions gick detta att genomföra. Dax igen kanske? 
  • Stormöte med Föräldragruppen Smögen/Väjern: När vi hade stormöte sist önskades att föräldrar med barn på skola och förskola skulle ses en gång per termin.Detta kommer att ske onsdagen den 12 november kl 18.30 på Treans Bar och Bistro under lite lättsamma former med bikupor och umgänge. OBS! save the date
  • Nästa möte med styrgruppen blir 3: november kl 19 på Treans Bar och Bistro. Kom med inspel!!



tisdag 7 oktober 2014

Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder


UNAU sammanträder 141009

På torsdag mellan kl 8.30-12.00 träffas arbetsutskottet i vår Utbildningsnämnd för att bereda frågor inför nämndsmötet den 23:e oktober. Är du nyfiken på vad som kommer upp kan du läsa kallelsen här.


söndag 5 oktober 2014

Höstfint i rabatten!

När vi träffade rektorn på styrgruppsmötet i onsdags passade vi på att fråga om skolans rabatter. Han berättade att det låg i pipeline men där ligger en hel del annat också så det skulle nog dröja. Vi erbjöd oss då att rensa rabatten mot Storgatan. Idag träffades tre föräldrar och ett barn och vips så var det fint igen!


Före...

...efter