tisdag 4 november 2014

4:an fick finbesök!



Fotograf: fröken Anki

För ett par veckor sedan författade klass 4 på Smögens skola ett brev till kommunalrådet Mats Abrahamsson. I brevet beskrev de sin skolgård och uttryckte sin önskan om att få hjälp med att göra den skojigare. När alla namn var på plats lades brevet i ett stort kuvert och rektor Michael ombesörjde att brevet kom till Mats Abrahamsson. Skulle han svara? Vad skulle han då skriva? Barnen var nyfikna på detta och en eftermiddag får fröken Anki ett telefonsamtal från kommunalrådet! Han ville komma och prata med barnen och höra lite mer om deras tankar och svara på eventuella frågor. Idag var det just den dagen vilket gjorde barnen mycket förväntansfulla. 12.30 skulle han dyka upp vilket han också gjorde. 

Mats presenterade sig och berättade vad han arbetar med i kommunen. Han kunde hålla med eleverna om att skolgården såg lite tråkig ut. Han förklarade för barnen att det finns mycket i en kommun som skall göras och att det kostar mycket pengar. Han uppmanade barnen att skriva en konkret önskelista och skicka till honom så vidarebefodrar han den till Utbildningsnämnden.

Barnen håller nu  tummarna för att skolgården kan få sig en "uppdatering"...men oavsett hur detta slutar så känns det fantastiskt att barnens åsikter blir bemötta på ett bra sätt. 

Ett stort tack till Anki, Michael och Mats för att ni ingjuter en känsla hos våra barn, av att saker och ting går att förändra med hjälp av engagemang! 




Inga kommentarer: