onsdag 8 oktober 2014

Anteckningar från styrgruppsmötet 1/10



I onsdags träffades styrgruppen för andra gången denna termin. Till vår glädje hade skolutvecklare Eva-Lott Grafman och rektor Michael Rung möjlighet att vara med första timman.


  • Önskvärt med öppet hus för 5-åringarna före blanketten om skolval kommer i lådan
  • Mail från förälder angående skolgårdens utformning: Rektorn informerar om att rutschkanan är lagad och även gungorna är fixade och åter i bruk. Minan som är sönderrostad skall tas bort. Stolparna som står kvar efter klätterställningen skall också tas bort. Rektorn nämnde återigen att det finns 100.000:- för en ny lekutrustning men att det inte blir aktuellt i höst/vinter då det kräver en hel del markarbete...och ev en slant till. Vidare berättade han att Örådet överlämnat 10.000:- till leksaker mm. Dessa pengar är från parkeringen på skolgården i somras. Till allas förtjusning berättade han även att skolans fasad skall målas om i vår! 
  • Mail från förälder ang lekidé: En fin idé om att göra en spilta/ett stall med trähästar där barnen kan rykta, rida och sköta om hästarna. Rektorn tog till sig idén och skulle be skolans vaktmästare David att snickra ihop en pålle på prov ; ) Detta finns på Bovallstrands skola och fungerar fint! Vill ni veta mer finns det en FB grupp som heter Rastaktivisterna. 
  • Vi passade på att fråga hur det funkar med rensning av rabatterna på skolan. Detta är beställt men kan dröja så vi erbjöd oss att rensa rabatten vid spiraltrappan (mot Skolgatan). Detta gjordes i söndags.
  • Ulla Rungs föreläsning "Ramar och Kramar" var mycket uppskattad vilket framfördes.
  • Eva-Lott Grafman: Hon presenterade sig och det visade sig att hon har en gedigen erfarenhet från olika platser i landet och har en bakgrund som lärare. Har även stor erfarenhet av skolor med elever från många olika kulturer. Arbetar nu som chef för elevhälsan 25%, rektor för grundsärskolan 25% och skolutvecklare 50%. Hon berättade bland annat att skolinspektionen inte hade en enda anmärkning på Smögens skola viket känns fantastiskt! De granskade bl.a. att skolan arbetar rättssäkert och följer skollagen. Eva-Lott arbetar inom utbildningsförvaltningen och har därmed ett nära samarbete med förvaltningschefen. Hon berättade vidare om att kommunen eventuellt skall införa någon variant på det som förr hette Smartcard för att förebygga att barn/ungdomar börjar med tobak. Hon återkommer om detta. Hon berättade även att det planeras ett par föreläsningar för föräldrar för att testa formen och se hur intresset ser ut.
  • Välkommen till styrgruppens nya medlem Sara Wejerborn!!!
  • Önskelista från personalen på Väjerns Förskola: Styrgruppen ser hur vi på bästa sätt kan hjälpa till! Kanske går en efterlysning ut på bloggen så håll koll!
  • Två eller tre representanter från styrgruppen deltar på föräldramötet på Väjerns Förskola för att presentera FG för nytillkomna föräldrar.
  • Emma & Åsa håller liv i bloggen tack vare inspel från många föräldrar. Lite statistik presenteras. Det finns en del från andra länder såsom USA, Frankrike och Polen som kikar in ibland. Med mening eller är det slumpen? Det kommer ett inlägg om detta.
  • Örådet har ständigt uppe inflyttning till ön och så även vi då det är en springande punkt för öns och skolans överlevnad. Annica och Åsa har "rest runt" på ön och fotat lite tänkbara platser för förtätning... Kanske kan konceptet BoKlok (IKEA och Skanska) vara något? Detta tas vidare till nästa örådsmöte som är den 27/10.
  • Föreläsning med Ulla Rung? För några år sedan bjöd vi in Alf B Svensson för att prata om "Att våga vara förälder" i samverkan med Missionskyrkan och Lions gick detta att genomföra. Dax igen kanske? 
  • Stormöte med Föräldragruppen Smögen/Väjern: När vi hade stormöte sist önskades att föräldrar med barn på skola och förskola skulle ses en gång per termin.Detta kommer att ske onsdagen den 12 november kl 18.30 på Treans Bar och Bistro under lite lättsamma former med bikupor och umgänge. OBS! save the date
  • Nästa möte med styrgruppen blir 3: november kl 19 på Treans Bar och Bistro. Kom med inspel!!



Inga kommentarer: