onsdag 28 december 2011

Gott slut & Gott Nytt!



Julhelgen är redan över och vi hoppas alla fick en fin och härlig jul. Inför årets sista dagar vill vi i föräldraföreningen passa på att tacka elever och personal på Smögens skola för den fina och stämningsfulla avslutningen. Men fackeltåg och finstämd sång firades avslutningen utomhus. Vi instämmer i Lena Hallgrens tal om att ta till vara på fina stunder.

Tack alla föräldrar, personal, och elever som gjort så mycket för vår skola under 2011. Må 2012 bli ett lika bra år!

Styrgruppen


söndag 4 december 2011

Budget 2012




Jippie! Nu kan vi snart ta jullov med glatt och lättat hjärta! Jag tror nu att alla vet att under 2012 kommer inga flyttar eller ned läggningar ske med Smögens förskolor/skolor. Det gläds vi naturligtvis mycket åt och det tål att upprepas ett par gånger. På Sotenäs hemsida kan man läsa mer om Budgeten för 2012, använd gärna länken nedan.


Hösten har varit en resa för oss alla men den fick ett bra slut. Kul att så många hittat till oss på Facebook, fortsätt gärna att ventilera där eller på vår blogg. Det har varit skönt med stöd i varandra och positivt att politiker velat delta i diskussionerna. För er som känner att ni vill vara med och höra hur vi arbetar eller om ni har en idé/fråga/annat, som gäller Smögen eller Väjerns förskolor och skolor, är ni välkomna att kontakta oss i styrgruppen.

Maila oss eller hugg tag i någon av oss i styrgruppen - smogenvajern@gmail.com
Åsa Af Klintberg, Mariette Malm, Hanna Helldén, Annica Koskinen, Gudrun Holm, Emma Wallström och Jim Svahn.

Väl mött!
Styrgruppen genom Emma


tisdag 15 november 2011

Hummerskolan - utställning





Hej alla!


Kika gärna in på skolan för att se hur fina arbeten barnen gjort om hummern efter deras besök hos Jan Hansson. Utställningen sitter i grupprummet mellan 1:an o 4/5 :an.

Några smakprov får ni här!


måndag 7 november 2011

Inbjudan - Framtidens Skola i Sotenäs


Förskolan/skolan har under hösten diskuterats flitigt. Vi bjuder nu in alla till en samtalskväll angående framtidens skola i Sotenäs.
Vår ambition är att ge förutsättnigar för en förstklassig skola där barnen kan trivas och utvecklas utifrån var och ens förutsättningar.
Vi träffas i Folkets Hus Hunnebostrand, Granitsalen måndagen den 14 november kl 18.30.
Förvaltningschef Christina Gustafsson samt Annica Erlandsson, 2:dre vice ordförande m.fl. kommer att medverka.
Vi bjuder på kaffe och smörgås!
Tag möjligheten att påverka!
Välkommen!
Socialdemokraterna

tisdag 1 november 2011

Hummerskola






Klass 1 på Smögens skola har blivit riktiga hejare på Hummer. De har varit på besök hos Jan Hansson för att lära sig mer om vårt "svarta guld". Jan berättade för våra framtida hummerfiskare om hur hummern lever, hur man fångar dem och i vilken miljö de lever i. Barnen fick titta på livs levande hummer och fick bland annat lära sig att honor har bredare rumpor är hanar. Slutligen fick de var med när Jan kokade hummer som de fick smaka på. Som minne av dagen fick de med sig en plansch hem där man kunde läsa om hummer.


onsdag 26 oktober 2011

EUREKA










Klass 2-3 på Smögens skola har med hjälp av Gunnel Berlin skapat dessa fina alster som ställs ut på Kungshamns Bibliotek

De har fotograferat något i sin närmiljö. Dessa foton har bearbetats i datorn av lärare för att få kontrasterna att framträda tydligare. I bilden skulle eleven hitta geometriska former som de tog fram genom att måla dessa med pastellkrita. Dessa former fördes över till ett nytt ark och nu har man en abstrakt målning. Imponerande eller hur!

Klass 4-5 har arbetat med passare och skapat cirklar. De har fått lära sig begrepp som radie, origo och omkrets. Be era barn berätta mer om hur man kan skapa mandalaliknande bilder ur de sex radieavstånd som ryms i en cirkels omkrets.

Besök gärna utställningen och njut av barnens fina bilder! Här kommer ett smakprov från utställningen!


onsdag 28 september 2011

Föräldrar till referensgrupp sökes!


Hej alla!

Ni som var på mötet på Smögens skola i måndags vet att Utbildningsnämnden vill tillsätta en referensgrupp som skall hjälpa till att ta fram en plan på hur Smögens skola skall utformas när förskolebarnen från Hasselösund kommer. Se nedan yrkan saxat ur Utbildningsnämndens protokoll;

"Åsa Malm (FP) yrkar tillägga att en referensgrupp tillsätts bestående av presidiet, två representanter
från föräldraråden, rektor på Smögens skola, förskolechef Smögens förskola, två personal från
Smögens förskola och 2 personal från Smögens skola. Presidiets ordförande är sammankallande."

Ett mycket bra förslag som ger oss en stor möjlighet att påverka en del av skolan för våra barn. Det tillsammans med den fina planritning för skolan som redan är framtagen av Föräldraföreningen hoppas vi kommer att leda till en väldigt fin miljö för våra barn. Stora som små.
Vi söker nu 2 stycken representanter för Föräldraföreningen till denna ovan nämnda grupp. Ni kommer att delta i utformningen av lokalerna samt fungera som bollplank mellan oss och utbildningsnämnden. Vi har fått intresseanmälningar redan och kommer att ta in fler under veckan som kommer för att sedan utse två stycken som känner att de kan representera oss på ett bra sätt.

Maila oss på smogenvajern@gmail.com eller hugg tag i någon av oss i styrgruppen om ni är intresserade!

Tack på förhand!
Styrgruppen

tisdag 27 september 2011

Justerat protokoll från Utbildningsnämndens möte den 22/9

Tack alla föräldrar och politiker som deltog vid gårdagens möte på Smögens skola. Det är viktigt att vi kan ha en dialog med våra förtroendevalda och oppositionen, trots att vi inte kan påverka beslutet. Nu är det bara att hoppas att det beslut som tas blir det bästa för våra barn och för Smögens skolas- och förskolas fortsatta existens.

Klicka gärna er vidare till Sotenäs kommuns hemsida via länken nedan för att läsa det justerade protokollet för Utbildningsnämndens budget för 2012.

torsdag 22 september 2011

Debatten pågår på Facebook!

Hej!

För er som är intresserade så pågår en diskussion just nu angående oppositionens förslag om Sotenäs skolor på Föräldraföreningens sida på Facebook. Gruppen är öppen, vilket innebär att den som vill kan bli medlem och delta eller följa debatten. Vi har inlägg från såväl politiker som föräldrar så det är bara att logga in er och följa med.

Styrgruppen genom Emma

fredag 16 september 2011

Nedläggning eller upprustning??

År efter år har det hotats om nedläggning av Smögens skola vilket genererat oro hos barn, föräldrar, personal och även allmänheten. Härom veckan kunde vi läsa på kommunens hemsida att 9:orna på Sotenässkolan presterade 98 % i nationella prov. Detta ser vi som ett strålande kvitto på att alla våra småskolor fungerar perfekt!!

Idag står att läsa, i Utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll (följ länken nedan) att det finns skarpa förslag från oppositionen på att klasserna F-3 (lågstadiet) flyttas till förskolan på Hassellösund samtidigt som klasserna 4-6 (mellanstadiet) skall flytta till Kungshamns skola, vilket innebär att Smögens skolas lokaler skall lämnas. Alliansen föreslår istället att man flyttar förskolan till skolan, anpassar och rustar upp, och på så sätt säkrar skolans framtid.

Vi förstår att det måste göras något för att anpassa verksamheten efter rådande verklighet. Detta, som vi kan läsa om idag, är en stor fråga och en ny tanke för många av oss – därför hoppas vi att representanter för UN vill komma och träffa alla oss föräldrar så att vi får chansen att få mer information och ställa frågor.

Vi får bevaka detta och se vilket beslut som fattas i Utbildningsnämnden 22/9.
http://www.sotenas.se/download/18.4774c46d13224c20bcb80006533/Protokoll+Utbildningsnämndens+arbetsutskott+2011-09-09+.pdf

tisdag 13 september 2011

Skoljoggen på Smögen

I måndags var det dags för Skoljoggen på Smögen. Platsen var som vanligt slingan på underbara Sandö. Det var god stämning och alla var taggade inför uppgiften. Man fick en stämpel för varje runda! Säkerligen samlades det också in ett bra bidrag till Barncancerfonden och Skolidrottsförbundet. Titta på bilderna och njut!






fredag 9 september 2011

Skoljoggen 2011



Nästa vecka deltar eleverna på Smögensskola i skoljoggen. Skoljoggen arrangeras årligen av Svenska skolidrottsförbundet och förra året deltog drygt en halv miljon elever. Alla som vill kan i samband med skoljoggen bidra med en frivillig springslant. Förmånstagare för denna slant är Barncancerfonden och skolidrottsförbundet. Viktigt att notera att springslanten inte är en förutsättning för att vara med. Läs mer om skoljoggen på http://iof3.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=5038




torsdag 8 september 2011

Sammanfattning av mötet med Utbildningsnämnden



Annica Koskinen och Mariette Malm som deltog från Föräldragruppen var mycket positiva efter mötet. Diskussionsklimatet var gott och Presidiet är positiva till att vi finns. De hoppas och tror att vi har sporrat både Kungshamn och Hunnebo att bilda egna föräldragrupper! Jättekul!!
Punkter som togs upp under mötet var bland annat:
  • Skolgårdsprojektet - där fick vi reda på att det inte ligger med i budgeten för 2012 då Kungshamns skola är i större behov av upprustning än Smögens. Däremot skall Christina Gustavsson återkomma med information om vi kan få planen godkänd på tekniska avdelningen. Inget nytt men absolut aktuellt! Vi jobbar vidare på detta.
  • Läxhjälp - i Hunnebo finns möjlighet till läxhjälp ett par dagar i veckan. UN var ovetande om detta och sa att det är upp till varje enskild skola hur man gör, inga extra resurser är tillsatta i Hunnebo.
  • Skolavslutningen - Nämnden skall hålla nya möten med alla präster och det lovar att vara ute i god tid.
  • Nationella prov - Sotenäs niondeklassare har haft fantastiska 98% godkända på de Nationella proven jfr snittet för landet som ligger på 75%. Föräldragruppen tycker att det borde marknadsföras bättre och mer.
  • Trafikfrågor - jättebra med större 30-hastighetsskyltar i gatan samt av- och påstigningsplats. Dock saknar vi övergångsställen i anslutning till skolan. Vi kommer även kontakta kommunen för nya mätningar av sträckan med 30 km/h förbi skolan för att se om det gett resultat med markeringarna i gatan.
  • Ny rektor - vår nuvarande rektor Molly kommer att sluta i höst och enligt Christina Gustavsson är ingen efterträdare tillsatt. Vi påpekade vikten av att ha en rektor som verkligen tror på den lilla skolan.
  • Sommarfritids - vi har tidigare föreslagit för rektorn att sommarfritids skulle kunna läggas på Hasselösunds förskola, det ansågs då att det inte var möjligt pga platsbrist. Dock skall förslaget tas upp på nytt då idén blev mycket väl mottagen på mötet.
  • Hantverksutställning på skolan - ingenting av inkomsterna för den utställning som pågår i skolan under sommaren går till skolan.
Väldigt positivt att vi finns och kan vara med att påverka tycker vi! Hör gärna av er till oss om ni har några synpunkter på det som togs upp på mötet.
Styrgruppen genom Annica och Mariette

måndag 5 september 2011

Möte med Utbildningsnämndens presidium 6/9

Två representanter från Föräldragruppen Smögen/Väjern och även Föräldragruppen i Bovallstrand är återigen inbjudna till ett samtal med Utbildningsnämndens presidium vilket vi tycker är jättekul!
Från styrgruppen Smögen/Väjern kommer Annicka Koskinen och Mariette Malm att delta.
Ta chansen att maila oss om det är något ni vill att vi tar upp. Inte mycket tid kvar innan mötet men vi får hoppas så många som möjligt ser det annars hjälp till att sprid informationen.
Stryrgruppen genom Mariette

torsdag 1 september 2011

Hjälp oss synas mer!

Vi vill gärna synas mer! Därför har styrgruppen gjort ett Nyhetsbrev som kommer att spridas på skolor och förskolor samt platser med många barn så som Familjecentralen. Vi vill gärna ha tips på fler ställen som kan passa att sprida vårt nyhetsbrev så hör gärna av er till oss om det!
I nyhetsbrevet står det om arbeten och projekt som genomfördes under våren med Föräldraföreningen som samordnare. Kika gärna runt på bloggen för att se på bilder från de olika aktiviteterna. Mycket blev gjort och fint blev det! Det är tack vara alla föräldrar/anhöriga och samarbetspartners som ställt upp med tid och material.
Bloggen kommer även framöver vara vår främsta informationskanal ut till er föräldrar så vi vill att så många som möjligt hittar den. Vi uppdaterar på vår Facebooksida när det finns nya inlägg för de som använder sig av det.
MVH
Styrgruppen genom Emma

onsdag 24 augusti 2011

Minnesanteckningar från Styrgruppsmötet 110821

Närvarande
Hanna Helldén, Annica Koskinen, Emma Wallström, Jim Svahn, Rebecca Römer, Gudrun Selle Holm, Åsa Malm och Mariette Malm.

Hösten 2011
Vi diskuterade huruvida det är dags att ha ett större föräldragruppsmöte eller ej. Slutligen enades vi om att, i och med att höstterminens början innehåller många möten och uppstarter, avvakta med möte. Däremot kommer vi att skriva samman ett nyhetsbrev i vilket det kommer att stå information om vad som gjordes under våren 2011, var man kan följa föräldragruppens arbete löpande, vart man kan vända sig för att komma med input till styrgruppen, vilka som ingår i strygruppen mm. Brevet skall delas ut till alla barn på skolan och Väjerns och Smögens förskolor. Detta ansvarar Åsa och Mariette för.

Vi behöver även få in mailadresser från "nya" föräldrar så att vi kan nå dessa. Därför kommer vi att sätta upp lappar på Fritids och förskolorna så att de som vill ha våra utskick kan skriva in sin adress eller maila oss.

Vi pratade om vårens lyckade fixardag och hoppas kunna genomföra en fixarhelg även nästa år.

Emma kommer att ta över ansvaret för bloggen så att den kan hållas igång och vara vår huvudsakliga kanal ut till alla våra föräldrar och övriga intresserade.

I våras sammanställdes materialet för skolgårdsprojektet, dvs arkitekterns material och en kostnadskalkyl, och skickades till de politiker och tjänstemän som beslutar i dylika frågor. Ännu har vi inte fått någon respons alls på detta. Vi avvaktar svar och feedback.

Annica och Hanna fortsätter att representera Föräldragruppen i Smögens ö-råd.

Vi beslutade även att lägga kommande möten på veckodagar, i stället för söndagar, och att frekvensen var 5:e vecka är lagom. Vårens föreläsninge var mycket populär och vi diskuterade kring att det hade varit roligt att fixa en föreläsning även under hösten. Vi kommer att blogga om det för att få förslag på vad föräldrarna vill lyssna på.

Nästa möte

Nästa möte kommer att äga rum måndag den 26 September kl 19 på Sjöräddningen.

Nu är vi igång igen!


Efter en fantastiskt fin sommar är de flesta av oss igång med skola och arbete igen. Det gäller också Föräldragruppen! I söndags sammanstrålade Styrgruppen och kunde då välkomna tre nya medlemmar: Emma Wallström, Gudrun Selle och Rebecka Ljungquist Römer. Varmt välkomna!

Det är roligt att vara igång igen!
Vad Föräldragruppen ska jobba med under året bestämmer vi tillsammans. Hör av dig via mailen eller bloggen, eller varför inte ansikte mot ansikte, med dina önskemål, synpunkter och erbjudanden!

Vi får se hur vi efter detta läsår summerar arbetet. Nu återstår bara att våga göra det som killen på bilden gör - kasta oss ut!


måndag 13 juni 2011

GLAD SOMMAR!


Tack till alla er som tillsammans med oss och många andra genomfört projekt efter projekt under året.

Vi i Styrgruppen önskar alla barn, föräldrar, personal och andra intressentar en skön sommar! Bloggen kommer förmodligen inte uppdaters i sommar men kika in igen runt skolstart så att du inte missar något!

Minnesanteckningar från Styrgruppsmöte 110613

Närvarande: Maria Kjellsson, Mariette Malm, Hanna Helldén, Annica Koskinen, Åsa Malm och Cecilia Larsson

Fixardagen 28 maj
Vi är jättenöjda med resultatet av Fixardagen. Det var många som var med och hjälpte till, jättekul! Det finns mer att göra och många har visat intresse för att hjälpa till om det blir fler Fixardagar. Kanske är det dags för förskolorna nästa gång?

Fritids
Föräldragruppens förslag om att ha sommarfritids på förskolan borta på Hasselösund är kommunicerat med rektorerna. Tyvärr har de inte hittat någon möjlig lösning på det "framförallt för att de har fullt i grupperna". Synd tycker vi men är det inte möjligt så är det inte. Kanske är det andra förutsättningar till nästa år?

Vi har också fått besked från Molly att hon har bett personalen att göra en sammanställning över vilka aktiviteter de planerar under sommaren, vilket var ett annat önskemål som framkommit bland föräldrar.

Styrgruppen till hösten
Vi har ett par nya på gång in i Styrgruppen men det finns gott om plats fler. Ju fler vi är desto mer kan vi göra. Vi planerar för ett stort föräldragruppsmöte i september dit alla föräldrar blir inbjudna.

Örådet
Annica och Hanna informerade från senaste mötet med Örådet.

Nästa möte
Nästa möte blir den 21 augusti kl. 19 på Sjöräddningen.

fredag 10 juni 2011

Nya gardiner riggar pent!



Tack snälla farmor Rosa Axelsson för att du fixat gardiner till Sjöboden/Lekstugan Det riggar pent!!

Skolavslutningen


Det har blivit många reaktioner gällande förändringarna av plats och upplägg av skolavslutningarna på Smögen. I rektorns brev som följde med inbjudan till skolavslutningen nämner hon att hon varit i kontakt med Föräldraföreningen. Vi vill därför nu informera om vad vi har sagt och gjort. Måndagen den 30 maj blev en av oss i Styrgruppen uppringd av rektorn. Hon förklarade läget, att skolavslutningen inte längre går att genomföra som förut på grund av de riktlinjer och lagar som hon har att förhålla sig till. Eftersom man på skolan ändå planerat för en avslutning i kyrkan, barnen hade övat sånger etc, så var man från skolans sida mycket angelägna om att hitta en bra lösning för denna avslutning.

Deras förslag var att tisdagens festligheter i Badhusparken (se inbjudan som ni fått hem) skulle vara skolavslutning (bara för barnen) och att man på onsdagsmorgonen kunde ha en ceremoni i kyrkan, som inte var skolavslutning och därför helt frivillig för såväl personal som elever att delta på. Då kunde barnen få sjunga de sånger man övat in och kyrkan kunde göra precis som vanligt. Större delen av personalen tänkte delta som vanligt. Vår spontana reaktion var att detta måste vi ju lösa, visst kan vårt namn stå på en inbjudan! Vi sammanstrålade i Styrgruppen och tänkte igenom detta en gång till innan vi återkom till skolan i ett mail natt till onsdag den 1 juni. Det följer här:

"Hej Molly
Styrgruppen har ikväll sammanstrålat för att diskutera frågan vi fick av dig igår. Vi vill först och främst uttrycka att vi tycker att det är beklagligt att det har blivit en så stor grej av detta med skolavslutningsfrågan, eftersom vi inte har upplevt det som ett problem och varit mycket nöjda med det upplägg som varit.

Men nu är det som det är och vi är angelägna om att det blir en bra lösning, framför allt för barnen, men vi ser inte riktigt vår roll i det hela och vill inte stå bakom inbjudan till Sommarlovsceremonin den 15 juni i Smögens kyrka.Vi ser det som naturligt att kyrkan bjuder in till denna ceremoni. Vi har varit i kontakt med Mikael Landgren och han säger att han gärna kan bjuda in. Vi föreslår därför att ni
återigen tar kontakt med honom och hoppas att det går att lösa på detta sätt.

Vi vill dock understryka att vi, med stöd av vad vi tror flertalet föräldrar gärna ser att Sommarlovsceremonin genomförs med Mikael och Leif och sång av barnen " som vanligt". Det är det föräldrarna vill , att ha skolavslutning i kyrkan med en annan präst tror vi inte är intressant. Då är nog skolavslutning på neutral plats som ex
Smögengården i så fall ett bättre alternativ.

Vi har givetvis inte hunnit förankra detta bland alla föräldrar eftersom det är så kort om tid men vi har i våra resonemang försökt ta hänsyn till den respons och de åsikter som friskt ventilerades bland föräldrar efter julavslutningen 2010.

Föräldragruppens Styrgrupp ”


Vi blev undrande när vi sedan fick besked om att det skulle bli i Idrottshuset och ställde frågan varför inte kyrkan kunde få bjuda in? Vi fick då följande svar: ”Efter vidare diskussioner kom vi på skolan fram till att det inte var en god ide att lämna över till kyrkan då det ändå skulle ha kunnat betraktas som skolavslutning eftersom programmet till stor del skulle varit det som förberetts i skolan.”

Efter det har vi inte gått vidare med frågan. Det är för kort om tid och vi känner nu att det viktigaste idag är att det blir ett bra avslut på terminen för alla skolbarn. Vi hoppas därför att alla, oavsett vilka åsikter vi har i frågan, tillsammans med våra barn firar in sommarlovet på onsdag morgon.

För er som känner att ni vill läsa lite mer om vilka riktlinjer gällande skolavslutningar,som skolan har att förhålla sig till, kika in på följande länkar:
http://www.skolverket.se/sb/d/467/a/2321/
http://www.skolinspektionen.se/sv/Tillsyn--granskning/Vagledning/Temasidor/Rektor-ansvarar-for-skolavslutningen/
Med en önskan om en, trots omständigheterna, fin skolavslutning och en härlig sommar!
Styrgruppen

onsdag 8 juni 2011

Tänk vad lite färg och händiga nävar kan göra


Före och efter




Är det någon som är på skolan när barnen är igång och leker någon dag så ta gärna lite kort och maila över till oss!

Återkoppling kring Fritids

Det kom ett föräldraförslag om att man kanske skulle kunna förlägga Fritids sommarverksamhet till Förskolans lokaler på Hasselösund istället för på skolan. Det skulle bli mer lättillgängligt, bättre parkeringsmöjligheter, nära till bad och vattenaktivitet, gräsmattor att leka på och att man kom bort från "smeten". Vi föreslog detta för rektorerna och de har diskuterat frågan men har inte hittat någon möjlig lösning på det "framförallt för att de har fullt i grupperna". Synd tycker vi men är det inte möjligt så är det inte. Vi har iaf lyft frågan.

Det har också framkommit att en del barn (främst de äldre) kan behöva motiveras att vilja gå till Fritids under lov. Vi har därför efterfrågat någon form av "aktivitetsplanering", det skulle göra barnen mer sugna och underlätta för oss föräldrar. Molly har bett personalen att göra en sammanställning över vilka aktiviteter de planerar under sommaren. Givetvis är det väderberoende.Vi välkomnar detta!

Ännu en glimt av Fixardagen

http://www.smogenbryggan.se/?PageId=440&nId=4166

tisdag 7 juni 2011

Sista mötet för terminen

Nu på söndag den 12 juni har Styrgruppen sin sista sammankomst för terminen.
Är det något ni vill att vi tar upp inför nästa läsår?
Är det någon som vill gå in och vara med i denna grupp efter sommaren?

Ju fler vi är desto mer kan vi göra!

torsdag 2 juni 2011

lördag 28 maj 2011

Härlig Fixardag trots objuden gäst



Det blev en hellyckad Fixardag idag, trots att det kom en objuden gäst (regnet). Ett stort tack till alla er som hjälpt till i förberedelser och vid genomförandet.

Många föräldrar och barn slöt upp och jobbade på skolgården idag.
Lekstugan, även kallad, sjöboden är målad invändigt och utvändigt och fick dessutom ett nytt tak! På grund av regnet behöver vi göra en slutfinish, men redan nu ser vi att den blir fantastiskt fin. Vi väntar med spänning på gardinerna och hoppas att stugan kommer till glädje!

Även buskarna ut mot Storgatan och syrenhäcken vid sandlådan fick sig en omgång - det blev jättefint!

Dessutom finns det nu en ny linjerad fotbollsplan, lite mindre än den förra, men mer proportionelig och med alla viktiga detaljer. Dessutom behöver man inte längre gå över fotbollsplanen för att komma till och från matsalen, det finns utrymme runt om!

En liten cykelbana finns numera markerad. Barnen som testade idag tyckte att den var toppen - dessutom kan man också använda den som löparbana!

En kompissol var beställd, och den finns nu på plats. En mänsklig sol som lyser upp. Tack Patrik för den! Solen och cykelbanan är målad med vattenbaserad färg och kommmer behöva en omgång till när det torkat upp - så slutmålet är inte nått ännu!

Kingrutor, sifferrutor, hagar och annat befintligt finns kvar, nu i flera olika härliga färger!

Totalt sätt kan man väl säga att det idag är en mycket roligare, finare och gladare skolgård.När man är igång och jobbar ser man givetvis andra brister med, så det lär bli en Fixardag efter sommaren med - håll utkik efter det!

Slutligen, när vi bara var två kvar i regnet, fick vi oväntat besök i form av en traktor med släp som skulle leverera sand till sandlådan. Vi svalde, blundade och hoppades att färgen skulle klara av trycket - det gjorde den tack och lov. Kul med ny sand.

Än en gång Tack alla barn och vuxna som hjälpte till idag, igår och i förberedelserna! Vi har en fin skola!
Njut nu av bilderna från dagen (som inte alltid kommer i kronologisk ordninge men har ni läst texten innan hänger ni med på vad de visar. Det finns också ett bildreportage på www.smogen.com