fredag 16 september 2011

Nedläggning eller upprustning??

År efter år har det hotats om nedläggning av Smögens skola vilket genererat oro hos barn, föräldrar, personal och även allmänheten. Härom veckan kunde vi läsa på kommunens hemsida att 9:orna på Sotenässkolan presterade 98 % i nationella prov. Detta ser vi som ett strålande kvitto på att alla våra småskolor fungerar perfekt!!

Idag står att läsa, i Utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll (följ länken nedan) att det finns skarpa förslag från oppositionen på att klasserna F-3 (lågstadiet) flyttas till förskolan på Hassellösund samtidigt som klasserna 4-6 (mellanstadiet) skall flytta till Kungshamns skola, vilket innebär att Smögens skolas lokaler skall lämnas. Alliansen föreslår istället att man flyttar förskolan till skolan, anpassar och rustar upp, och på så sätt säkrar skolans framtid.

Vi förstår att det måste göras något för att anpassa verksamheten efter rådande verklighet. Detta, som vi kan läsa om idag, är en stor fråga och en ny tanke för många av oss – därför hoppas vi att representanter för UN vill komma och träffa alla oss föräldrar så att vi får chansen att få mer information och ställa frågor.

Vi får bevaka detta och se vilket beslut som fattas i Utbildningsnämnden 22/9.
http://www.sotenas.se/download/18.4774c46d13224c20bcb80006533/Protokoll+Utbildningsnämndens+arbetsutskott+2011-09-09+.pdf

6 kommentarer:

logg sa...

Låter oroväckande! Men alliansen har väl majoritet så såssarna har väl ingen chans att få igenom nån nedläggning av skolan?

maybe*mej sa...

känns inte alls bra.

Anonym sa...

Det är nog ingen dum ide att samla allt på ett ställe.

Smögenpappa sa...

NEJ! till nedläggning.
JA! till upprustning.

Har barn på dagis sa...

Hur ska socialdemokraterna få plats med F tiil 3 på Smögens förskola ihop med dagisbarnen?
Är lokalerna dimentionerade för så många barn, med tanke på bl.a ventilation och brandsäkerhet?

Anonym sa...

Fick reda på att träslöjdslektionen blir inställd idag p g a sjukdom och att det är anställningsstopp på kommunen så det inte blir någon vikarie! Hur i hela glödheta kan man få lov att göra så?! Tänk så mycket pengar som rinner ur kommunkassan till andra helt onödiga utgifter!! Är det lagligt att beröva våra barn utbildningstid?!