lördag 28 maj 2011

Härlig Fixardag trots objuden gäst



Det blev en hellyckad Fixardag idag, trots att det kom en objuden gäst (regnet). Ett stort tack till alla er som hjälpt till i förberedelser och vid genomförandet.

Många föräldrar och barn slöt upp och jobbade på skolgården idag.
Lekstugan, även kallad, sjöboden är målad invändigt och utvändigt och fick dessutom ett nytt tak! På grund av regnet behöver vi göra en slutfinish, men redan nu ser vi att den blir fantastiskt fin. Vi väntar med spänning på gardinerna och hoppas att stugan kommer till glädje!

Även buskarna ut mot Storgatan och syrenhäcken vid sandlådan fick sig en omgång - det blev jättefint!

Dessutom finns det nu en ny linjerad fotbollsplan, lite mindre än den förra, men mer proportionelig och med alla viktiga detaljer. Dessutom behöver man inte längre gå över fotbollsplanen för att komma till och från matsalen, det finns utrymme runt om!

En liten cykelbana finns numera markerad. Barnen som testade idag tyckte att den var toppen - dessutom kan man också använda den som löparbana!

En kompissol var beställd, och den finns nu på plats. En mänsklig sol som lyser upp. Tack Patrik för den! Solen och cykelbanan är målad med vattenbaserad färg och kommmer behöva en omgång till när det torkat upp - så slutmålet är inte nått ännu!

Kingrutor, sifferrutor, hagar och annat befintligt finns kvar, nu i flera olika härliga färger!

Totalt sätt kan man väl säga att det idag är en mycket roligare, finare och gladare skolgård.När man är igång och jobbar ser man givetvis andra brister med, så det lär bli en Fixardag efter sommaren med - håll utkik efter det!

Slutligen, när vi bara var två kvar i regnet, fick vi oväntat besök i form av en traktor med släp som skulle leverera sand till sandlådan. Vi svalde, blundade och hoppades att färgen skulle klara av trycket - det gjorde den tack och lov. Kul med ny sand.

Än en gång Tack alla barn och vuxna som hjälpte till idag, igår och i förberedelserna! Vi har en fin skola!
Njut nu av bilderna från dagen (som inte alltid kommer i kronologisk ordninge men har ni läst texten innan hänger ni med på vad de visar. Det finns också ett bildreportage på www.smogen.com





















6 kommentarer:

Anonym sa...

Var precis förbi för att kolla statusen på den vattenbaserade färgen. Trots ösregn så är cykelbanan och solen i stort sett intakt så vi kan sova gott! /Åsa

Cecilia sa...

Vad skönt!

Jim sa...

Var förbi skolan igår kväll. Det ser väldigt fint ut. Kanonbra jobb allihop.

maybe*mej sa...

så himla fint det blev. bra jobbat. =)

Mariette sa...

Kul att se "före" och "efter" bilder. Vilken skillnad!!

Tack alla engagerade föräldrar och barn - tillsammans gör vi skillnad!

Extra tack till Cecilia som höll i trådarna på ett strålande sätt!!

/Mariette

Cecilia sa...

Följande ord kom i ett mail till Föräldragruppen från skolans rektor Molly:Hejsan allihop!STORT TACK för fantastisk arbetsinsats!
Det ser så fint ut på skolgården nu!