torsdag 8 september 2011

Sammanfattning av mötet med Utbildningsnämnden



Annica Koskinen och Mariette Malm som deltog från Föräldragruppen var mycket positiva efter mötet. Diskussionsklimatet var gott och Presidiet är positiva till att vi finns. De hoppas och tror att vi har sporrat både Kungshamn och Hunnebo att bilda egna föräldragrupper! Jättekul!!
Punkter som togs upp under mötet var bland annat:
  • Skolgårdsprojektet - där fick vi reda på att det inte ligger med i budgeten för 2012 då Kungshamns skola är i större behov av upprustning än Smögens. Däremot skall Christina Gustavsson återkomma med information om vi kan få planen godkänd på tekniska avdelningen. Inget nytt men absolut aktuellt! Vi jobbar vidare på detta.
  • Läxhjälp - i Hunnebo finns möjlighet till läxhjälp ett par dagar i veckan. UN var ovetande om detta och sa att det är upp till varje enskild skola hur man gör, inga extra resurser är tillsatta i Hunnebo.
  • Skolavslutningen - Nämnden skall hålla nya möten med alla präster och det lovar att vara ute i god tid.
  • Nationella prov - Sotenäs niondeklassare har haft fantastiska 98% godkända på de Nationella proven jfr snittet för landet som ligger på 75%. Föräldragruppen tycker att det borde marknadsföras bättre och mer.
  • Trafikfrågor - jättebra med större 30-hastighetsskyltar i gatan samt av- och påstigningsplats. Dock saknar vi övergångsställen i anslutning till skolan. Vi kommer även kontakta kommunen för nya mätningar av sträckan med 30 km/h förbi skolan för att se om det gett resultat med markeringarna i gatan.
  • Ny rektor - vår nuvarande rektor Molly kommer att sluta i höst och enligt Christina Gustavsson är ingen efterträdare tillsatt. Vi påpekade vikten av att ha en rektor som verkligen tror på den lilla skolan.
  • Sommarfritids - vi har tidigare föreslagit för rektorn att sommarfritids skulle kunna läggas på Hasselösunds förskola, det ansågs då att det inte var möjligt pga platsbrist. Dock skall förslaget tas upp på nytt då idén blev mycket väl mottagen på mötet.
  • Hantverksutställning på skolan - ingenting av inkomsterna för den utställning som pågår i skolan under sommaren går till skolan.
Väldigt positivt att vi finns och kan vara med att påverka tycker vi! Hör gärna av er till oss om ni har några synpunkter på det som togs upp på mötet.
Styrgruppen genom Annica och Mariette

Inga kommentarer: