måndag 24 maj 2010

Sandfest på Smögens förskola



















Det rådde stor lycka på Förskolan på Smögen, kl 9 i morse, då "Rune i Hallinden" backade in på gården med sin lastbil och tippade av ett lass med sand. Barnen satt i fönstren och spanade och väntade på att få komma ut och börja leka.

För sex veckor sedan berättade personalen på Väjerns och Smögens förskola för oss i Föräldragruppen att de behövde sand till sina sandlådor. Det var något de bett om i flera år (!). Föräldragruppen kände att detta var något som vi ville hjälpa till med och efter ett antal påtryckningar så nådde alltså sanden äntligen förskolan på Smögen idag. Dessutom kunde Föräldragruppen lämna över ett gäng nya, roliga sandleksaker till barnen. Dessa testades noga under dagen och barnen var också aktiva med skyfflar och skottkärror. Som om inte detta var nog. På eftermiddagen levererades dessutom två nya gungor. Allt på en gång - vilken härlig dag!

Väjerns förskola då?
Självklart ska de också ha sand i sin sandlåda.
Vi har fått löfte om att det ska fyllas på med sand där med nu i dagarna. Givetvis står det en påse med nya sandleksaker och väntar på att få komma till barnen på Väjern med! Vi fortsätter att bevaka detta och hoppas att kunna lägga ut några bilder här på bloggen även om den sandleveransen. Håll utkik.

Fröknarna tackade Föräldragruppen för all hjälp med sanden samt de nya leksakerna och vi i Föräldragruppen vill tacka er som sponsrat oss med leksakerna.TACK!

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart att se barnens lycka när det kommer sand till sandlådorna - det borde i och för sig vara rutin att fylla på sand regelbundet på våra barns lekplatser... Och presenter från föräldragruppen, så fantastiskt! Vilket lyft att ha en engagerad Föräldragrupp!