måndag 15 oktober 2012

Mer skolgård åt alla!



Vid vårt senaste möte fick vi möjlighet att träffa även Lars Bennersten. Han är ny på sin post i kommunen som Förvaltningschef för Utbildningsnämnden. Lars har tidigare haft arbetat som Förvaltningschef i Eds kommun där de även förvaltade gymnasieutbildningarna. Det var den största skillnaden mellan hans tidigare tjänst och den nuvarande.

Vi i Föräldraföreningen tog tillfället i akt och presenterade oss och lade stort fokus vid presentationen av vårt skolgårdsprojekt. Läs gärna mer om det på bloggen under etiketten Skolgårdsprojektet. För oss är frågan i allra högsta grad levande och viktig. Vi hoppas nu med denna nystart att vi återkommer med mer information om hur vår idé tas emot och vad som är möjligt eller omöjligt med denna plan.

Nyligen har gjorts studier i skolbarns hälsa där skolgårdens utformning är en av modulerna av tolv i en metod som kan bidra till barns förbättrade hälsa. Den så kallade Hälsoraketen. Läs gärna mer om denna studie från Region Väst samt att Nationellt Centrum För Främjande av god hälsa hos barn och ungdom (NCFF) har samlat material och litteratur i ämnet skolgård. Som en del av barns utomhus-pedagogik.

http://www.vgregion.se/upload/Folkhälsoraketen.pdf

http://www.oru.se/NCFF




Inga kommentarer: