söndag 15 maj 2011

Minnesanteckningar från Styrgruppsmöte 110515

Minnesanteckningar från Styrgruppsmöte 110515
Närvarande: Mariette Malm, Hanna Helldén, Jim Svahn, Cecilia Larsson, Åsa Malm och Maria Kjellsson

Fixardagen 28 maj
Fixardagen på Smögens skolas skolgård blir den 28 maj från kl 10 och framåt. Några smygstartar redan på fredagen. De som anmält att de ska vara med kommer få ett mail med mer info. Fler är givetvis välkomna att hänga på. Ett eget inlägg om fixardagen kommer i veckan. Cecilia tipsar Bohusläningen och Lysekilsposten om Fixardagen.

Skolgårdsprojektet
Vårt förslag är inlämnat till kommunen. Vi har ännu inte fått någon respons.

Sommarfritids
Hur blir det med fritids till sommaren? Hanna kollar det med Molly.

Nytt från Örådet
Badhusparken – en ny plan för parken ska göras. Ronny Lindsten ska göra den.
Beachvolleyplan – det kommer att bli beachvolleyplan på Grevevallen.
Parken/torget – planerna fortskrider.
Herrbadet – i år är det Herrbadets tur att få ny sand. Fredag 20 maj kl 15-17 och lördag 10-12 kan man hjälpa till att ta bort tång och ösa på sand. Vid frågor kontakta Jan Hansson. Bra om några unga kan hjälpa till. Ta med en kratta och kom. Vi gör ett blogginlägg om detta.

Föreläsning
Föreläsningen med Alf B Svensson var ett lyckat evenemang. Vi har bara fått positiva reaktioner. Kanske något vi kan göra om några år igen?

Trafiksituationen
30-skylten finns nu på plats i vägen. Det blev snyggt och bra och det har blivit många positiva reaktioner. På -och avstigningsplatsens markering är vi dock väldigt tveksamma till. Det är otydligt och fult markerat. Vi undrar om det är ett provisorium? Vi skickar ett mail med bild till Kenneth Marberg, Marianne Fjeldbo och Mikael Sternemar och tar reda på hur det ligger till.

Styrgruppen till hösten
Hur gör vi för att rekrytera fler till gruppen?
Vi bestämde att vi skulle ha ett föräldragruppsmöte på skolan i början av terminen och sedan får vi också fråga runt lite för nu när några har slutat behöver vi bli fler.

Hur gör vi med bloggen framöver? Finns det någon som skulle tänka sig att ta ansvar för den?

Nästa möte
12 juni kl 19 har vi sista mötet för terminen i Styrgruppen.

4 kommentarer:

logg sa...

Håller med! 30-skylten blev bra men vad är tanken med parkeringen? Ser ju skitfult ut.

Cecilia sa...

Det är tänkt att det ska vara en av - och påstigningsplats men det är inte helt tydligt och som du säger, otroligt fult. Vi har ställt frågan till ansvariga på kommunen och väntar på svar.

Anonym sa...

Var på musikuppvisning igår på Sotenässkolan. Jättefint och roligt och så många duktiga ungar. Synd bara att föräldrar och släkt inte är lika duktiga som barnen! När deras eget barn hade spelat klart så gick de! Ska man inte stanna kvar och höra på hela konserten. Dåligt att bara tänka på sig själv och sina. Stackars de barn som skulle spela upp bland de sista det de hade tränat på, det var inte många kvar som lyssnade då mer än deras egen familj. Nä...jag efterlyser föräldrar som bryr sig om barn och inte då bara sina egna!

Anonym sa...

Oj, det där lät inte alls bra. Stackars de som var sist. Hoppas att många läser ditt inlägg och får sig en tankeställare. Det fick jag, även om jag inte var där. Om mitt barn spelar där någon gång kommer jag sitta kvar till slutet. Bra att du använde forumet till att dryfta detta! Och Smögenskolans motto "Allas barn - allas ansvar" är något som är tänkvärt att bära med sig även utanför skolan. Vi hoppas på bättring till nästa tillfälle!