söndag 19 december 2010

Minnesanteckningar Styrgruppen 101219

Minnesanteckningar från Styrgruppsmötet den 19 december 2010
Närvarande: Mariette Malm, Åsa Malm, Maria Kjellsson, Annica Koskinen, Jim Svahn, Christian Sporrong och Cecilia Larsson

Klassmorfar
En förälder har tipsat gruppen om följande sida: www.klassmorfar.se
Om behov återigen uppstår av fler vuxna på skolan så kan det vara en bra samarbetspartner att ta kontakt med.

Föräldraalliansen
Christian har hittat en paraplyorganisation för föräldragruppen/föräldraråd. Han informerade om detta. Man hittar den på www.foraldralliansen. Till nästa Styrgruppsmöte ska vi alla kolla igenom denna sida och se om det är något vi ska ansluta oss till.

Föräldradisco
Åsa och Annica tipsar företrädare för Smögengården (Lars Bottnare) om detta.

Arbetsgruppen för Skolgårdsprojektet
Annica och Christian från arbetsgruppen har haft en träff med rektor Molly. Eleverna och personalen har tagit del av förslaget och tyckt till och är positiva. Nu går vi vidare. Arbetsgruppen ska ta reda på vad steg 1 kostar och återkomma till Molly. På mötet diskuterades också möjligheterna att ha sommarfritids i den fina miljön vid Smögens förskola.

Arbetsgruppen för Smögen Väjern
Öppet Hus-kvällen för blivande förskolekolebarn var ett bra och trevligt initiativ som vi tycker att vi ska fortsätta med åren framöver med.
Jim informerade om att han fått brev om val till förskoleklass. Vi blev förvånade över att valet till förskoleklass ska vara gjort redan den 5 januari. Det är inte i enlighet med de riktlinjer vi fått till oss från Skolförvaltningen. Cecilia kontaktar Christina Gustafsson och frågar hur man har tänkt.

Julpyssel på skolanPysseldagen på skolan var jättelyckad och det var många föräldrar som slöt upp. Härligt!
Kul att det uppmärksammades i media också!

Arbetsmarknadsgrupp Marknadsföring/PRVi diskuterade om vi skulle bilda en arbetsgrupp men gör inte det i nuläget. Däremot ska vi ha med oss tänket att tipsa även andra tidningar (ex Vi föräldrar, Västkustkuriren) när vi gör projekt för att marknadsföra vår ort. Maria spånar också vidare på andra marknadsföringsidéer.

Ny is vid Tennishallen
Tomas Andersson har tagit initiativ till en utomhusis på parkeringen vid Tennishallen. Det var ett toppeninitiativ tycker vi. Tack till alla som ställt upp med jobb till detta. Nu hoppas vi på en härlig issäsong.

Nästa termin
Skolgårdsprojektet är prio ett under våren. Vi diskuterar formerna för det arbetet vid vårt första möte nästa termin när vi vet hur vi kan gå vidare och med vad. Vi kommer inte ha något stort Föräldragruppsmöte i januari utan tar det senare under terminen.

Nästa Styrgruppsmöte
Vi ses igen den 23 januari klockan 19-21 på Sjöräddningen.
Tack för denna termin!

Inga kommentarer: