fredag 23 november 2012

Möte med Utbildningsförvaltningen och -nämnden.


Igår onsdag, deltog Föräldraföreningen i ett möte med Sotenäs Föräldraföreningar(Smögen Väjern, Kungshamn och Bovallstrand), Utbildningsnämnden och chefen för Utbildningsförvaltningen.
Alla föräldraföreningar fick chans att ställa frågor samt höra hur de arbetar.

Vi ville givetvis höra hur man kan gå vidare i vårt Skolgårdsprojekt, se gärna tidigare inlägg i ämnet på vår blogg. Vi väntar på svar i ärendet men samtliga politiker tycker självklart att det är bra med föräldrars engagemang och vilja att fixa själva för våra barn. De kommer snarast återkomma med besked om vad som kan göras det närmaste. Kul!

Vi tyckte att mötet var jätteintressant och fick ta del av partiernas tankar inför valet 2014 vad gäller Smögens skola. Där fick vi höra att (S) står fast vid sin  åsikt att man skall flytta åk 4-6 på Smögenskolan till Kungshamnsskolan samt åk 0-3 till Hasselösund. Både (M) och (Fp) har inte fastslagit en gemensam ståndpunkt men gav deras personliga åsikter vilket lutar åt att det är bra med småskolor. Det ska bli spännande att följa inför valet.

Alla föräldrar som var på plats fick beröm av Lars Bennersten, utbildningsförvaltningens chef, för att just ha väldigt engagerade föräldrar vilket han menar är en stor del av den framgång Sotenäs elever har i skolan. Så vi blev givetvis väldigt stolta och uppmuntrade att fortsätta vårt arbete.

Vi ses!
Styrgruppen genom mötesdeltagarna Mariette Malm och Emma Wallström

Inga kommentarer: