måndag 15 november 2010

Minnesanteckningar från Styrgruppsmöte 101114

Närvarande: Maria Kjellsson, Jim Svahn, Åsa Malm, Mariette Malm och Cecilia Larsson samt Sara Aronsson (Föräldragruppen Bovallstrand).

Arbetsgruppen för Fritids
Vi är jättenöjda med responsen från Fritids gällande de synpunkter vi har haft på verksamheten. Vi är tacksamma för de åtgärder som har kommit till stånd och vi känner stort förtroende för personalens arbete. Nu får vi tillsammans; föräldrar och skola, hjälpas åt att även fortsättningsvis jobba för trygga relationer. Alla tjänar vi på att ha bra kontakt. Alla vill vi samma sak. ”Allas barn – allas ansvar”.

Arbetsgruppen för Skolgårdsprojektet
Vi har fått det färdiga förslaget från arkitekterna och en arbetsgrupp har tillsatts. Steg 1 är att informera om och diskutera och implementera detta förslag. Gruppen har arbetat på en hel del sedan sist.
Gruppen har presenterat materialet för skolpersonal och rektor. Nästa steg är att träffa rektor Molly igen (vi väntar på dag och tid) och diskutera:
*Hur går vi vidare tillsammans- skola och föräldrar? *Vad vill vi göra och vad kan vi göra utifrån det material som vi fått av arkitekterna?

Gruppen har haft en träff med Socialdemokraterna tillsammans med Örådet där de presenterade materialet. Det togs emot mycket positivt. Det planeras också för ett möte med representanter från Alliansen, upplagt på samma sätt. Vi ska också be att få presentera det i Utbildningsnämnden, förslagsvis första mötet efter nyår, då den nya nämnden tillträtt.
Det finns mer att läsa om detta projekt på bloggen.

Arbetsgruppen för Smögen/Väjern
Vi är medarrangörer på Öppet Hus på Smögens skola imorgon (15 november), för föräldrar till barn som bor på Väjern och Smögen och som ska börja Förskoleklass nästa läsår.

Det kommer att bli Julpyssel på skolan den 9 december. Vi föräldrar kommer att vara delaktiga i det. Cecilia håller kontakt med skolan angående detta. Mer info kommer.

Efter jul kommer vi bli inbjudna till att vara med på föräldramöte på Förskolan Väjern.Vi har också varit med på föräldramöte på två av avdelningarna på Smögens förskola under hösten.

Föräldragruppen Bovallstrand
Sara Aronsson från Föräldragruppen Bovallstrand var med på mötet. Hon berättade om hur de organiserat sig och vad de ska jobba med. ”Bygga på det goda” – är några ledord. Samordnare för gruppen är Sara Aronsson och Anders Markenberg.

Vi diskuterar samverkansformer och bestämde att vi ska skicka varandra våra mötesanteckningar på mailen. Vi länkar också till varandras bloggar. Även denna Föräldragrupp finns på Facebook!

Förslag och idéer från Casper Ljungdahl och Lysekilsposten
Vi diskuterade ett förslag som inkommit från Casper Ljungdahl angående annonsering i Lysekilsposten. I nuläget tackar vi nej till detta men vill gärna fortsätta på samma sätt som tidigare med det goda samarbete vi har idag.

UN-mötet 18 november
Annica och Hanna bevakar det. Vi rapporterar till Bovall denna gång eftersom de inte har möjlighet att gå.

Minnesanteckningarna framöver
Vi har tidigare valt att bara blogga om de olika saker som vi jobbar med och inte skicka ut anteckningar från våra möten. Efter önskemål från några föräldrar har vi nu omprövat detta. I fortsättningen kommer vi att maila ut anteckningarna från våra möten till alla på maillistan. Bloggen kommer dock fortfarande vara den mest levande, detaljerade, innehållsrika och bäst uppdaterade informationskanalen!

Anteckningarna skickas också till förskolornas och skolans personal samt representanter för Föräldragruppen Bovallstrand och Örådet.

Nästa möte
Nästa möte blir söndag 19 december 19.00–21.00 ( Obs! Tiden!). Kontakta oss om du har ärenden du vill att vi tar upp då, eller kom och var med. Våra möten är öppna och vi håller till på Sjöräddningen på Smögen.

Remitterade ärenden till andra mötestillfällen
En idé kom upp: PR/Marknadsföringsgrupp, är det något vi ska ha? Jobba med strategiska frågor gällande befolkningstillväxt i form av inflyttning etc. Kanske något man kan göra tillsammans med Bovall. Hur får vi inflytt till ön? Värna småskolorna. Någon som är sugen på att vara med och jobba med ett sådant uppdrag?
 Tankar om förskolorna och skolan framöver gällande underlag och elevströmmar.
 Föräldraalliansen och Klassmorfar.se
 Föräldradisco: Fler kontaktpunkter mellan oss föräldrar är positivt och bra. Åsa och Annica funderar på om ett ”föräldradisco” på Smögengården (med knytkalas)hade varit en rolig idé och ett bra sätt att lära känna varandra mer under trevliga former. Denna fråga väcktes även under det stora Föräldragruppsmötet i början av terminen av en pappa. Vad tycker ni andra?

Inga kommentarer: