torsdag 28 oktober 2010

Vi hälsar en ny Föräldragrupp välkommen!


Ikväll var Hanna Helldén, Christian Sporrong och Cecilia Larsson i Bovallstrands skola och berättade om hur vår föräldragrupp startade och varför, hur vi jobbar och vad vi jobbar med.

Vi var inbjudna till ett möte som några föräldrar i samarbete med rektor bjöd in till. Det var riktat till alla föräldrar som har barn på Bovallstrands förskola och skola.Syftet med kvällen var att bilda en föräldragrupp även i Bovallstrand.

Det var roligt att vi kunde dela med oss av våra erfarenheter och att vi fick ge dem lite tips så här i starten. Vi passade också på att dela med oss av vår fina logga. Tack Patrik för att du fixade det!

Vi hälsar Bovallstrand välkomna in i "Föräldragruppsvärlden" och hoppas och tror att vi kan ha mycket gott av varandra framöver.

onsdag 27 oktober 2010

Efterlysning


Fritids Krabban behöver tomma tändsticksaskar till pyssel de har på gång. Se till att kolla igenom skåpen om du har någon att avvara. Vi är säkra på att barnen kommer omvandla dem till något vackert eller finurligt. Lämna in dem direkt på fritids eller skicka dem med något barn som går på skolan.

fredag 22 oktober 2010

Gamla och nya vänner möts


Positiva möten är alltid härligt. Igår var en grupp ur förskoleklassen från Smögen på besök på Väjerns förskola. De barn som tidigare gått där fick visa "sin förskola" för sina klasskamrater och samtidigt då "visa sina nya kompisar på skolan" för de som går kvar på förskolan. Givetvis besöker man förskolan på Smögen på samma sätt. Bra exempel på brobyggande tycker vi och roligt och uppskattat bland barnen.

torsdag 21 oktober 2010

Många järn i elden

På måndag ska några av oss träffa skolans personal och diskutera ett suveränt förslag på förbättringar av skolgården på Smögens skola. Det kommer ett längre blogginlägg om detta "Skolgårdsprojekt" om någon vecka. Worth waiting for...

På torsdag ska några av oss åka till Bovallstrand för att vara med på ett Föräldramöte där och berätta om vår Föräldragrupp. Spännande!

Många järn i elden - men kul är det!

torsdag 14 oktober 2010

Föräldramöte på Strandpilten


Den 5:e oktober var det föräldramöte på Strandpilten och Föräldragruppen var inbjudna att säga några väl valda. Familjecentralen (Märta Kvarneberg)och vår matematikutvecklare (Agnetha Hellgren) var också de inbjudna för att presentera sig och presentera vad de arbetar med/för.

Vi berättade kort om varför vi finns, vad vi tycker är viktigt och uppmanade alla att läsa på bloggen om vad vi gjort, gör och vill göra framöver.

Inga rastvakter

Skolledningen har efter diskussion i rektorsgruppen kommit fram till att skolan får avböja erbjudandet om fler vuxna i form av rastvakter på skolgården framöver. Beslutet baseras framförallt på ansvarsfrågan.
Vi vill ändå rikta ett stort tack till alla er som visat intresse för denna uppgift!

tisdag 12 oktober 2010

Vem kan gå på UN:s möte den 18 november?


Den 18 november har Utbildningsnämnden sammanträde. Vi vill ju hänga med i vad som diskuteras och synas. Därför är det viktigt att vi föräldrar är representerade på dessa möten. De brukar börja 8.30 men för exakta tider se kallelse på kommunens hemsida när det närmar sig. Vi får givetvis bara vara med på de delar av mötena som är "öppna" för allmänheten.

Vi vill vara säkra på att någon går dit så anmäl till Cecilia Larsson eller genom att kommentera här på bloggen om du kan tänka dig att ställa upp några timmar denna dag. Kul om det är någon som INTE sitter i Styrgruppen.
Vad ska man göra där då? Lyssna och anteckna sådant som ni tycker är relevant och sedan rapportera till någon i Styrgruppen. Vill du inte gå själv så ta gärna med en kompis!

Ringar på vattnet


På söndagens Styrgruppsmöte hade vi finbesök! Anders Markenberg och Sara Aronsson, båda föräldrar till barn på Bovallstrands förskola och skola gästade oss denna kväll. De hade på olika sätt hört talas om vår Föräldragrupp och blivit sugna på att starta en grupp i Bovallstrand också.
De kom för att höra hur vi arbetar, varför och vad vi gör. Det blev ett bra möte och samtal. Det visade sig att vi har en hel del gemensamt och mycket att lära av varandra. Visst vore det bra med en Föräldragrupp i Bovallstrand med? Kanske på de övriga skolorna med? Som ringar på vattnet...

måndag 11 oktober 2010

Nya medlemmar


Vid gårdagens möte med Styrgruppen fick vi glädjande nog välkomna två nya medlemmar till Styrgruppen: Rickard Eliasson från Väjern och Jim Svahn från Smögen. Vi är glada att vi blivit fler, att det blivit en jämnare könsfördelning i gruppen och att vi har fått en representant boendes på Väjern. Känner du att du också vill hoppa in och vara med i denna grupp så är du välkommen du med. Nästa möte är söndagen den 14 november kl 18.oo på Sjöräddningsstationen på Smögen.

Styrgruppsmöte

Igår kväll hade vi möte i Styrgruppen. Det kommer att komma lite glimtar från det mötet här på bloggen allteftersom under hela veckan så håll dig uppdaterad!

söndag 3 oktober 2010

Dags för styrgruppsmöte

Om en vecka, söndag den 10 oktober har vi möte med Styrgruppen igen.
Vi ska följa upp det stora föräldragruppsmötet vi hade för några veckor sedan och jobba vidare med de frågor vi diskuterade där.

Har du önskemål, synpunkter eller något annat du vill att vi tar upp på det mötet?
Skriv en kommentar här, skicka ett mail eller hugg tag i någon av oss när du ser oss.

Mvh
Cecilia Larsson, Mariette Malm, Christian Sporrong, Annica Koskinen, Åsa Malm, Jim Svahn, Viktoria Enstedt, Maria Kjellsson, Hanna Helldén och Eva Abrahamsson.

fredag 1 oktober 2010

Inbjudan till Kostråd på Väjerns förskola


Är det någon av er föräldrar som har barn på Väjerns förskola som vill vara med på Kostråd så är ni välkomna den 11 oktober kl. 12.3o hälsar Kost och Städ.